Hagen snoeien? Half mei tot half juli.

De beste periode om de hagen in je tuin te snoeien is tussen half mei en half juli. In het ideale geval snoei je ze een tweede keer rond september. Zo houd je je hagen mooi strak en onder controle.


Beukenhaag, taxushaag, hulsthaag, ligusterhaag. Voor deze grote hagen geldt: snoeien is groeien. Scheer je ze in de juiste periode en op de juiste manier, dan geniet je in je tuin van een heerlijk dichtgegroeide haag.

Snoeibeurt 1: half mei tot half juli

Hagen groeien in functie van de lengte van de dag. Beginnen de dagen te lengen, dan schieten ze in gang. Scheren we dan in de periode half mei tot half juli de eerste scheut eraf, dan heb je gegarandeerd het meeste plezier van je haag.

Voor het mooiste resultaat snoei je best nog eens een tweede keer:

Snoeibeurt 2: september tot half oktober

Tegen einde september volgt nog een groeischeut. Tijd om je haag opnieuw te snoeien.

TIP: Je haag twee keer per jaar snoeien zorgt voor het beste resultaat, gegarandeerd. Lukt het je niet, snoei je haag dan één keer in de maand augustus.

Is snoeien niet je ding?

Maar heb je wel graag een gezonde haag?

Ons onderhoudsteam van Hoebenschot Plant en Tuin staat voor je klaar. Klik op de knop hieronder en vul het formulier in. Je hoort van ons om je snoeibeurt in te plannen.

Zo ga je goed voorbereid de zomer in. Met heerlijke hagen.

Je snoeibeurt reserveren

PS: Heb je minder sterke plekken in je haag? Deze twee snoeimomenten zijn ideaal om extra voeding of bemesting te geven. Zo krijgt je haag de zorg die ze nodig heeft om heerlijk te groeien.

 

 

Terug naar alle activiteiten