Hoe je haag mooi strak krijgen?

Heb je de haag in je tuin graag strak geschoren en mooi dichtgegroeid? Dan is snoeien de boodschap. In het ideale geval 2 keer per jaar.

Snoeien is bloeien

Snoeien schrikt sommige mensen af. Doe ik het wel juist en goed?

Maar als je snoeit in de juiste periode, dan zorgt snoei gegarandeerd voor groei en bloei. Precies omdat takjes dan zijscheuten ontwikkelen. Op die manier krijg je een dikkere en strakkere haag.

Hagen snoeien: 2 keer per jaar

De maand mei tot einde juni is de ideale periode om je haag te snoeien. Voor het mooiste resultaat snoei je best ook nog een tweede keer. Namelijk begin september.

Lukt het je niet om twee keer per jaar te snoeien? Snoei je haag dan één keer in de maand augustus.

Contrast zorgt voor rust in je tuin

Bij Hoebenschot Plant en Tuin zijn we grote fan van warme tuinen die leven, groeien en bloeien. Wil dat zeggen dat er geen lijn in onze tuinontwerpen zit? Nee hoor.

We waken over een lijn van contrasten: strak geschoren groene elementen met weelderige en losse borders. Of functionele verharde oppervlakken  in combinatie met groene stukken. Wintergroene en niet-wintergroene planten om het hele jaar door kleur in je tuin te hebben. Vormplanten in contrast met met planten die hun gangetje gaan.

Die tegenstellingen samen maken het boeiend. Want contrast geeft rust. Het doet ons nog meer goesting krijgen om van je tuin een heerlijke plek te maken.

Meer weten over snoeien?

Vind onze Facebookpagina leuk

En blijf op de hoogte van onze workhops rond winter- en zomersnoei van fruitbomen. Heb lef en durf snoeien.

Terug naar alle activiteiten