Dit maakt de Geneva-appel zo bijzonder

Op het eerste gezicht is de Geneva een gewone rode appel. Maar hij groeit aan een boom met mooie rode bladeren en bloemen en ook het heerlijke vruchtvlees van deze appel is prachtig roodgekleurd.

Ontdek de Geneva nu al in onze webshop

Dit oud Canadees ras openbaart zijn geheimen pas als je de appel opensnijdt. Het vruchtvlees kleurt dieprood vlak onder de schil en wordt lichter rond het klokhuis. Niet alleen de vruchten zien er prachtig uit, ook de boom zelf valt zeker op in jouw tuin. Een gewone appelboom heeft groene bladeren, de Geneva springt eruit met mooie roodachtige bloemen en bladeren.

Geneva, heerlijk gezond

Uit het vuistje is de Geneva al lekker fris zoetzuur, maar hij voelt zich ook goed thuis in je keuken. De rode kleur blijft behouden nadat je hem verwerkt hebt tot heerlijke appelmoes, sap, confituur, chips of in lekker gebak zoals cakes of taarten. Bovendien is deze appel goed voor je gezondheid. Hij is een bron van polyfenolen, die ontstekingsremmend en bloeddrukverlagend werken, en anti-oxidanten, die zorgen voor een gezonde stofwisseling in je lichaam.

Deze bijzondere appel vraagt geen bijzonder onderhoud. Sterker nog: de Geneva draagt het RGF-Gblx®-label. Dat betekent dat het onderzoekscentrum in het Belgische Gembloux hem goedgekeurd heeft voor hobbytelers en particuliere tuinen. Je bent dus zeker dat dit een gezonde soort met een regelmatige opbrengst en een heerlijke vrucht is.

Zin gekregen in deze prachtige, heerlijke en gezonde appel?

Ontdek de Geneva in onze fruitboomkwekerij of bestel hem makkelijk in onze webshop.

Terug naar alle activiteiten