Ontdek het feest in onze tuin: 24 en 25 juni 2017.

Iedereen welkom in de tuin van Hoebenschot Plant en Tuin.

En dit op zaterdag 24 en zondag 25 juni, het Open tuinenweekend van Landelijke Gilden. Want met Open tuinen zetten 201 tuineigenaars hun tuinpoort open voor tuinliefhebbers.

Tuintrends ontdekken of ideetjes opdoen? Welkom tussen 10 en 18 u. De toegang is gratis. Hier vind je onze tuin.

Onze tuin

Feest

feest

Dat is het thema dit jaar van Open Tuinen. “In onze tuin is het altijd feest”, zegt Geert Laenen, zaakvoerder en tuinarchitect van Hoebenschot Plant en Tuin met enige trots over zijn tuin in Lichtaart. Door de grote variatie aan fruitbomen, bessen en ander natuurlijk leven valt er in elk seizoen iets te beleven.

Moderne architectuur met strakke lijnen en zichtassen in een natuurlijk kader. De tuin van Geert Laenen en zijn gezin bewijst dat dit een hele mooie combinatie is. Maar ook een feestelijke. Want de biodiversiteit zorgt voor leven in de brouwerij.

Eigen gekweekte tuinplanten waar bijen gek op zijn, nestkasten die vogels, egels, kikkers, salamanders en nuttige insecten lokken. Deze elementen zijn op zo’n manier in de tuin geïmplementeerd dat het geheel een speelse en natuurlijke sfeer uitstraalt.

Altijd iets lekkers te plukken

Opvallend is het groot assortiment fruitbomen en bessen. Een heerlijke tint die in de genen zit van Hoebenschot Plant en Tuin dat een eigen ambachtelijke fruitboomkwekerij heeft. De haagstructuren, de ecologische moestuin en de zwemvijver zorgen mee voor harmonie, voor het gevoel ‘hier ben ik graag’.

Al deze aspecten maken dat de tuin in elk seizoen z’n charmes heeft. In de lente zijn de voorjaarsplanten op hun mooist. In de zomer is het smullen van bessen. In het najaar kleurt de tuin sfeervol en zorgt sneeuw voor feeërieke taferelen.

Deze heerlijke tuin ontdekken?

Zeer welkom op 24 en 25 juni tussen 10 en 18 u. Geniet van een verrassende wandeling in een rustgevend kader. Wedden dat Geert en zijn vrouw Marjan je plezieren met leuke tuinweetjes?

Als leuk extraatje nodigen we op 24 en 25 juni uit om in onze tuin deel te nemen aan de altijd-prijs-tuinkwis. Een heerlijke tuinprijs wacht op jou.

Vind hier onze tuin in Lichtaart.

ontdek

Lukt 24 en 25 juni niet voor jou?

Groepen verwelkomen we heel graag na afspraak. Geef ons een seintje en we plannen je groepsbezoek in.

Terug naar alle activiteiten