Workshop Cider & Eau-de-vie maken

Appelcider wint meer en meer aan populariteit. De oogstperiode is dan ook het ideale moment om zelf te experimenteren.

Met vers appelsap als basis kan je op zeer eenvoudige wijze en met een geringe investering aan materiaal zelf appelcider maken.

Mag het een beetje straffer zijn, kan je via destillatie deze cider om toveren tot een Eau-de-vie.

Onder leiding van Ivo Francken proeven en beoordelen we tijdens de eerste les diverse ciders.  Vervolgens wordt stap voor stap gedemonstreerd hoe je zelf een appelcider kan maken.

In de tweede les wordt duidelijk wat destilleren inhoudt en wat de wetgeving hierover zegt.  Met de appelcider als basis wordt ter plaatse een destillaat gemaakt waarmee door toevoeging van hout, vruchten specerijen, … en geduld een heerlijke Eau-de-vie bekomen wordt. We proeven van ieder tussenproduct en bespreken het uitgebreide scala van mogelijkheden.

Wil je dit jaar eens iets unieks schenken als aperitief met Kerst of oudjaar? Dan is deze 2-delige workshop beslist iets voor jou!

Wanneer?

  • Zaterdag 22 oktober 2022 van 14u00 tot 16u00
  • Zaterdag 19 november 2022 van 14u00 tot 16u00

Deelnameprijs?

De deelnameprijs is 38,00 euro p.p. voor 2 lessen.

Deelname enkel mogelijk voor de volledige reeks van 2 lessen.

Wacht niet te lang, want het aantal deelnemers houden we bewust laag.

Locatie?

Zaterdag 22/10/2022 bij Hoebenschot Plant en Tuin, Lisseweg 18 in Lichtaart.

Zaterdag 19/11/2022 bij Samen Proeven, Prijstraat 5 in Tielen.

Heb je vragen over deze cursus?

Geef ons een seintje.

InschrijvenTerug naar alle activiteiten