Hagen scheren vraagt vakmanschap – 5 tips

Hier zijn vijf tips om je hagen mooi recht te scheren:

Gebruik van touw of een lat

Span een touw of plaats een lat op de gewenste hoogte langs de haag. Dit helpt je om een rechte lijn aan te houden terwijl je snoeit. Zorg ervoor dat het touw goed gespannen is en op de juiste hoogte is geplaatst voor een gelijkmatig resultaat.

Correct gereedschap

Gebruik scherp en goed onderhouden snoeigereedschap. Een elektrische of benzine-heggenschaar kan handig zijn voor lange en hoge hagen, terwijl een handheggenschaar beter is voor kleinere, fijnere werkzaamheden. Een scherpe schaar zorgt voor een strakke snede en voorkomt beschadiging van de plant.

Stap voor stap werken

Snoei de haag in stappen en werk van beneden naar boven, Door in kleine stappen te werken, kun je gemakkelijker controleren of je recht snoeit en kun je fouten corrigeren voordat ze groot worden.

Snoei de haag iets smaller aan de bovenkant dan aan de onderkant. Dit helpt om te voorkomen dat de bovenkant te breed wordt en schaduw werpt op de onderste takken, wat kan leiden tot kale plekken onderaan. Een licht taps toelopende vorm zorgt voor een gelijkmatige groei en een gezonde haag.

Controleer regelmatig je werk

Stap regelmatig een paar meter achteruit om te controleren of je haag recht is. Dit helpt je om een goed overzicht te krijgen van je werk en eventuele scheve delen tijdig te corrigeren. Gebruik eventueel een waterpas om te controleren of de bovenkant van de haag waterpas is.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je hagen er netjes en strak uitzien.

Vraag Hoebenschot plant & tuin.

Wij hebben de meest bekwame vakmannen in huis om je haag onderhanden te nemen. Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden!