Hoebenschot Plant en Tuin realiseert opmerkelijkste groenproject

De tuin rond de kerk op de Grote Markt van Turnhout valt in goede aarde bij de jury van de Groene Lente 2016. Tuinaannemer Hoebenschot Plant en Tuin in Lichtaart (Kasterlee) gaf de tuin een fleurig, natuurlijk effect met aandacht voor ecologie in de stad. Een mooi project waarmee Hoebenschot Plant en Tuin op 13 december de Openbaargroen Award in de wacht sleepte.

Groene Lente is de jaarlijkse wedstrijd van de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG) vzw.

Gemeentebesturen met nieuwe groenprojecten, opmerkelijke bloemeninitiatieven, water- of bijenvriendelijke realisaties dingen mee voor het hoogste schavotje. In het onderdeel groenprojecten gaat de award naar Hoebenschot Plant en Tuin. De Kempense tuinaannemer kreeg een pluim voor de aanleg van de kerktuin op de Grote Markt in Turnhout. Een uitdaging omdat de kerk als groot gebouw zorgt voor een schouwspel van schaduw en zon.

fleurige bloemen strakkere lijnen

“Belangrijk dus dat er variatie in de planten zit”, zegt de gepassioneerde tuinarchitect en zaakvoerder Geert Laenen van Hoebenschot Plant en Tuin. “Daarom onze keuze om met een combinatie te werken van fleurige bloemen, strakkere lijnen en stevigere siergrassen die de winter trotseren. Zo valt er het hele jaar door iets in de tuin te beleven.”

Biodiversiteit

De planten in de tuin zorgen niet alleen voor een speelse en natuurlijke sfeer. Maar ook voor o.m. vlinders en bijen die er voedsel vinden. Met als resultaat: natuur in de stad. Een ecologisch verhaal dat in de genen zit van Hoebenschot Plant en Tuin dat met een eigen ambachtelijke kwekerij van fruitbomen in Lichtaart hierin een pak ervaring heeft.

Biodiversiteit

Adviserende rol

Geert Laenen van Hoebenschot Plant en Tuin is blij met de award. “De stad Turnhout heeft de keuze voor de tuinaannemer niet alleen genomen op basis van het budget – zoals heel vaak gebeurt in openbare aanbestedingen –, maar ook op basis van de expertise die ze zocht om de inplanting van de tuin deskundig aan te pakken. Ik voel me erkend en au sérieux genomen in mijn rol als tuinarchitect, maar ook als adviseur naar onderhoud toe. En dat is fijn.”

tuinaannemer Turnhout

The post Hoebenschot Plant en Tuin realiseert opmerkelijkste groenproject appeared first on Hoebenschot.